Loading

Trend DIY dan pembaikan rumah jadi budaya di AS

Trend DIY. Pernahkah anda mendapati diri anda merenung dinding kosong di ruang tamu anda, berfikir, “Saya benar-benar boleh merapikan ini,” atau mungkin memikirkan bagaimana sentuhan cat boleh mengubah bilik tidur anda menjadi tempat perlindungan yang selesa? Nah, anda tidak bersendirian!

Dalam catatan blog ini, kami menyelam terlebih dahulu ke dunia menarik DIY (buat sendiri) dan projek pembaikan rumah. Kami akan meneroka mengapa begitu ramai pengguna menyinsing lengan mereka, mengambil kit alat mereka dan memulakan perjalanan kreatif betul-betul di tengah-tengah rumah mereka.

Kami telah bertanya kepada 1000 orang di AS tentang projek terbaru mereka dan cara mereka menyelesaikannya dan kami akan meneliti keputusan Laporan Penjejak Hype Appinio kami.

Trend DIY : Laporan Penjejak Hype Appinio

Mengubah Landskap
Projek pembaikan rumah dan DIY di AS telah menyaksikan peningkatan yang ketara, didorong oleh wabak, kerja jauh dan keinginan untuk ruang kediaman yang lebih berfungsi dan menyenangkan. Walaupun menghadapi cabaran ekonomi, pengguna melabur di rumah mereka.

Motivasi DIY
Rakyat Amerika mengambil projek DIY terutamanya untuk penyelenggaraan dan pembaikan, rasa pencapaian dan penjimatan kos. Peralihan ini bukan sahaja mengenai keperluan tetapi juga mengenai kepuasan peribadi dan kehematan kewangan.

Inspirasi dan Trend Beli-belah
Media sosial ialah sumber inspirasi DIY yang dominan, terutamanya platform seperti YouTube dan Instagram, manakala rumah dan rancangan TV rakan dan keluarga terus memainkan peranan penting. Dari segi membeli-belah, kedai pembaikan rumah, peruncit dalam talian dan kedai perkakasan tempatan adalah pilihan popular. Ketahanan, kualiti dan harga adalah kunci dalam keputusan pembelian.

Tingkah laku pemilik rumah telah berubah dengan ketara dalam beberapa tahun kebelakangan ini. 

Pandemik menimbulkan ledakan besar dalam pembaikan rumah dan projek DIY.

Rakyat Amerika terpaksa menghabiskan lebih banyak masa di rumah mereka, termasuk bekerja dari jauh, oleh itu mereka mula menaik taraf ruang mereka menjadikannya lebih menyenangkan tetapi juga lebih berfungsi.

Statista mendedahkan bahawa jumlah perbelanjaan pembaikan rumah AS berjumlah 457 bilion dolar AS sahaja pada 2020 dan unjuran jualan pembaikan rumah pada 2025 akan berjumlah 612.3 bilion dolar AS.
 

Jadi, adakah COVID satu-satunya dorongan untuk projek DIY dan pembaikan rumah?

Sudah tentu tidak, terdapat banyak sebab mengapa kita tidak dapat menahan panggilan siren DIY :

Penyelenggaraan dan pembaikan : 58% rakyat Amerika mengatakan dorongan terbesar mereka untuk melibatkan diri dalam projek DIY adalah kerana sesuatu telah rosak dan perlu diperbaiki. Sudah tentu, ini adalah pembaikan kecil atau penggantian cepat yang boleh dilakukan di rumah tanpa bantuan profesional.

Rasa pencapaian : Tiada apa-apa seperti perasaan berundur dan mengagumi projek yang anda selesaikan dari awal hingga akhir, 58% mengejar DIY yang tinggi.

Meningkatkan keselesaan : 49% rakyat Amerika tertarik dengan projek DIY kerana mereka melihatnya sebagai laluan untuk meningkatkan keselesaan dan kefungsian rumah mereka. Sama ada ia mewujudkan sudut yang selesa, meningkatkan kecekapan tenaga atau menjadikan ruang kediaman mereka lebih mudah disesuaikan, usaha DIY didorong oleh keinginan untuk mencipta ruang yang bukan sahaja menyenangkan dari segi estetika tetapi juga sangat selesa dan menampung.

Penjimatan kos : Mari kita hadapi; memindahkan rumah atau mengupah kontraktor pembaikan rumah boleh menjadi sangat mahal, itulah sebabnya 46% DIY di mana mungkin dan menjimatkan satu sen dengan melakukan sesuatu sendiri. Walaupun 71% rakyat Amerika terpaksa menghentikan projek DIY mereka di landasan mereka kerana kadar inflasi yang melambung tinggi.

Trend DIY dan pembaikan rumah ‘biasa dilihat’ di AS

Baiklah, mari kita turun ke intipati projek pembaikan rumah! Kami akan melakukan lawatan ke beberapa projek DIY dan penambahan rumah yang sangat keren dan biasa. Daripada penggodaman yang mudah kepada usaha yang bercita-cita tinggi, ada sesuatu untuk semua orang memerhatikannya.

Taman, laman dalam dan gnome taman
Adakah rakyat Amerika mempunyai ibu jari hijau dan ruang luar? Sudah tentu! 57% sedang mencipta oasis kecil! Memilih bunga yang indah mungkin mudah terlintas di fikiran, tetapi menambah baik taman boleh melibatkan lebih banyak lagi, reka bentuk taman, berkebun menegak, berkebun bekas, memasang air pancut kecil, mewujudkan tempat selamat untuk burung dan tupai yang mengembara, memasang lampu menyanjung atau bahkan memperkenalkan hiasan bermusim (Krismas akan datang!)

Adakah itu sofa yang hebat atau adakah ia hanya Pinterest? Membeli perabot baharu atau menukar perabot lama adalah salah satu cara paling mudah untuk menambah baik rumah, dan hampir satu daripada dua (47%). Orang Amerika telah memasang dan memasang perabot untuk mengubahsuai rumah mereka.

Cat merah bandar, atau mungkin vermillion?
Sama ada mereka ingin memakai kot putih segar atau menyelam ke dinding aksen yang terang, 47% rakyat Amerika telah banyak melukis sejak kebelakangan ini. 

Trend DIY : Kemampanan dan pembaikan rumah

Terdapat juga bahagian DIY dan pembaikan rumah yang mementingkan alam sekitar. Ia bukan sekadar mempertingkatkan ruang anda; ia mengenai melakukannya dengan cara yang mampan dan mesra alam.

Apabila bercakap tentang mesra alam di rumah, salah satu perkara pertama yang pengguna lakukan ialah meningkatkan kecekapan tenaga mereka. 

DIYers memainkan peranan penting dalam penjimatan tenaga. Angka-angka itu menunjukkan minat yang semakin meningkat dalam projek yang menumpukan pada meningkatkan kecekapan tenaga. Daripada memasang peralatan cekap tenaga kepada menambah baik penebat dan menggabungkan panel solar, inisiatif ini bukan sahaja menjimatkan wang tetapi juga mengurangkan kesan karbon.

Mengurangkan atau meminimumkan sisa ialah satu lagi cara untuk berusaha ke arah rumah yang lebih mampan, menggunakan semula atau mengitar semula perabot lama, atau memulakan pengkomposan.

Tambahan pula, ramai (47%) peminat DIY AS memikirkan untuk memilih bahan binaan yang mesra alam, seperti kayu tebus guna, buluh dan logam kitar semula semasa membeli bekalan DIY.

Trend DIY: Bagaimana orang Amerika mendapatkan peralatan mereka

Apabila ia datang untuk mendapatkan peralatan dan bekalan DIY di AS, rakyat Amerika mempunyai pelbagai pilihan untuk mereka gunakan. 

Tempat pengguna membeli bekalan DIY mengikut data Laporan Appinio Hype Tracker:

Trend DIY : Di mana dan bagaimana orang Amerika mendapatkan peralatan mereka

Majoriti besar, sekitar 80%, lebih suka membeli barangan keperluan DIY mereka di kedai pembaikan rumah seperti The Home Depot atau Lowe’s. Peruncit terkenal ini menawarkan pelbagai jenis produk, daripada alatan kuasa hingga mengecat, menjadikannya destinasi pilihan untuk penggemar DIY yang mencari kemudahan dan pilihan yang komprehensif.

Kedai perkakasan tempatan juga memainkan peranan penting, kerana 49% responden menggemari pertubuhan ini kerana kedekatan dan perkhidmatan yang diperibadikan. Bagi kebanyakan orang, kedai perkakasan tempatan kekal sebagai pusat komuniti dan sumber yang dipercayai untuk nasihat pakar.

Peruncit dalam talian ialah satu lagi pilihan popular, dengan 44% responden memilih kemudahan membeli-belah dalam talian. Landskap digital telah merevolusikan cara kami mendekati DIY, membolehkan pengguna menyemak imbas, membandingkan harga dan membaca ulasan dari keselesaan rumah mereka.

Menariknya, terdapat perubahan generasi dalam pilihan membeli-belah. Responden yang lebih tua cenderung ke kedai pembaikan rumah yang kerap, manakala orang yang lebih muda cenderung ke kedai kraf.

Tidak kira di mana mereka membeli-belah, ketahanan , kualiti dan harga menonjol sebagai faktor utama yang mempengaruhi keputusan pembelian, dengan 88% responden menekankan kepentingan ketahanan bekalan DIY mereka, manakala 87% menghargai kualiti mereka, harga adalah penting untuk 81% daripada DIY-ers Amerika. Faktor ini secara kolektif membimbing pilihan peminat DIY AS semasa mereka memulakan projek kreatif mereka, memastikan mereka mendapat nilai terbaik untuk usaha mereka.

Sumber dan inspirasi dalam talian

Apabila ia datang untuk mencetuskan kreativiti DIY mereka, rakyat Amerika mempunyai pelbagai sumber yang berfungsi sebagai sumber inspirasi. 

Media Sosial
Sebilangan besar 49% daripada mereka beralih kepada dunia media sosial yang meluas , di mana platform visual berkuasa dan idea kraf adalah berlimpah.

YouTube mencuri Instagram sebagai sumber inspirasi paling popular, menangkap imaginasi 59% peminat DIY yang diilhamkan oleh media sosial, manakala Instagram mengikuti rapat pada 58%.

Facebook juga memegang kuasa dengan 52%, menunjukkan kuasa visual yang menawan dan kandungan yang menarik dalam memberikan idea DIY kepada pengguna.

Orang Amerika mencari inspirasi trend DIY di media sosial, kebanyakannya di YouTube dan Instagram

Televisyen
Ini kekal sebagai sumber idea kraf klasik untuk 49% rakyat Amerika. Dengan program pembaikan rumah yang menawarkan aliran berterusan projek inovatif dan konsep reka bentuk. Pertunjukan ini terus menjadi sumber yang dipercayai bagi mereka yang mencari panduan praktikal untuk membuat kraf di rumah, trend terkini dan penambahan rumah yang memberi inspirasi.

Rumah keluarga & rakan-rakan
yang sama berpengaruh ialah rumah keluarga dan rakan-rakan, dengan 45% rakyat Amerika mendapat inspirasi daripada idea kreatif yang mereka temui dalam kalangan peribadi mereka.

Kesan media sosial pada inspirasi DIY amat ketara, dengan 73% pengguna mengikuti akaun projek pembaikan rumah pada platform seperti Instagram, di mana mereka boleh mengakses aliran idea inovatif yang berterusan. 

Malah, 67% daripada mereka yang mencari inspirasi DIY di media sosial telah mencuba secara aktif mereplikasi projek pembaikan rumah yang mereka temui, menyerlahkan peranan berpengaruh kandungan dalam talian dalam memotivasikan tindakan dunia sebenar.

Selain itu, lebih satu daripada dua (53%) rakyat Amerika yang menggunakan media sosial untuk inspirasi DIY telah membeli item DIY berdasarkan cadangan daripada media sosial atau ulasan dalam talian. Ini menyerlahkan gabungan hebat inspirasi visual dan cadangan yang dijana pengguna dalam membentuk usaha DIY, ketika rakyat Amerika mengemudi dunia pembaikan rumah dengan kekayaan sumber maya di hujung jari mereka.

Aliran baharu sekitar DIY dan pembaikan rumah

Ruang DIY sentiasa berkembang, dan trend baharu muncul untuk memberi inspirasi dan mencabar peminat DIY di seluruh AS. 

Statistik dan trend DIY pembaikan rumah di AS

Ruang kediaman luar
Appinio Hype Tracker mengesahkan ketertarikan rakyat Amerika dengan ruang kediaman luar. Buzz mengelilingi trend ini menunjukkan keinginan yang kuat untuk mengembangkan dan meningkatkan ruang kediaman di luar dinding rumah kita. Peralihan ini mungkin didorong oleh penghargaan yang semakin meningkat untuk aktiviti luar dan keinginan untuk mencipta kawasan luaran yang selesa dan berfungsi.

Perabot terpakai
Satu trend menonjol yang menjana buzz besar ialah kebangkitan semula perabot terpakai. Ia bukan sahaja tentang penggunaan semula dan kitar semula, tetapi juga tumpuan yang mendalam pada kemampanan, keberkesanan kos dan daya tarikan barangan unik dan vintaj. Pasaran dalam talian telah menjadi hab yang sibuk bagi mereka yang memburu khazanah tersayang dan trend DIY.

Pelan lantai terbuka
Akhir sekali, pelan lantai terbuka membuat gelombang dalam landskap DIY. Walaupun mereka tidak mencipta buzz sebanyak aliran lain, mereka masih penting. Terdapat daya tarikan yang jelas dengan susun atur dalaman yang fleksibel dan luas, mencerminkan keinginan untuk ruang kediaman yang lebih serba boleh. Aliran ini menekankan kepentingan kebolehsuaian dan kepelbagaian fungsi di rumah kita, sejajar dengan perubahan keperluan dan keutamaan kehidupan moden. Ia mengenai mewujudkan ruang yang boleh berubah dengan lancar untuk menampung pelbagai aktiviti dan suasana hati.

Aliran DIY baharu ini bukan sahaja mengenai estetika; ia mewakili anjakan ke arah ruang hidup yang lebih mampan, serba boleh dan menyeronokkan. Semasa peminat DIY meneroka aliran ini, mereka bukan sekadar mengubah suai rumah mereka; mereka membentuk semula cara hidup mereka.

Kesimpulan

Dunia DIY dan pembaikan rumah di AS lebih rancak dan dinamik berbanding sebelum ini. Daripada merombak ruang dengan dinding ciri berwarna terang hinggalah kepada amalan yang mampan dan mesra alam, rakyat Amerika mentakrifkan semula persekitaran hidup mereka. Trend baharu mencerminkan keinginan untuk ruang kediaman yang serba boleh dan menyeronokkan. 


DIY bukan sahaja mengenai pengubahsuaian rumah; ia tentang membayangkan semula cara hidup kita

habis//

Artikel di atas diterjemahkan dari laman appinio.com

Mahu belajar menjual barang barang yang jadi trend DIY yang dapat permintaan tinggi di USA?

Jom daftar kelas eBaypreneur anjuran Export Oversea Academy – UTHM 

Yang paling best sambil berniaga anda boleh jana side income dalam USD tau

Apa tunggu lagi, jika mahu menyelesaikan masalah kewangan anda, ini adalah salah satu solusi nya

Malah side income diperolehi adalah berlipat kali ganda kerana di dalam mata wang USD, seronok bukan? 

Inilah yang dibuktikan oleh ramai students Dr Zul seperti di bawah 

Belajar cara menjual di eBay dengan Top Rated Seller

Mahu belajar cara menjual di eBay dengan betul dan berkesan?

Nak belajar jual barang barang yang selamat dan berpotensi jana income lumayan di eBay?

Jom daftar kelas eBay anjuran Export Oversea Academy – UTHM

Founder kami, Dr Zul yang juga Top Rated Seller eBay sudah bertapak dalam dunia eBay sejak 2010 lagi

Beliau yang juga Pensyarah Kanan di UTHM kini sedang melatih sesiapa yang berminat untuk belajar bisnes eBay melalui Export Oversea Academy – UTHM

Syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

Export Oversea Academy – UTHM, syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

Kuasai teknik HDLR & RCA

Secara ringkas, anda akan belajar 5 chapter cara menguasai bisnes di eBay

Iaitu yang pertama cara nak setup akaun eBay (sebelum, semasa dan selepas) hingga akaun berkenaan bersedia untuk menjual

Kedua, adalah langkah mencari barang yang boleh dan tak boleh dijual berdasarkan data

Data ini akan menentukan kadar kejayaan yang tinggi

Caranya adalah kuasai teknik High Demand Low Risk (HDLR) dan RCA

Sekiranya kedua teknik ini dikuasai dengan baik, InsyaAllah 95 peratus barang di kedai eBay boleh terjual

Ketiga, adalah teknik bagi optimum kan potensi kedai eBay kita dilihat dan dilawati oleh buyer

Teknik optimum ini termasuk kenal pasti apa volume search dan kata kunci dicari oleh buyer di eBay

Keempat, adalah proses pemilihan syarikat kurier yang tepat untuk menghantar barang pelanggan ke luar negara 

Kelima adalah cara memaksimumkan keuntungan dengan melebarkan bisnes melalui penggunaan gudang di USA

Lihat apa kata anak anak murid Dr Zul

Jika tuan puan sudah bersedia untuk belajar bisnes di eBay

Ini adalah masa yang tepat, bukan semalam atau esok

Takdir tuan puan membaca artikel ini bukan kebetulan

Ia adalah jawapan kepada persoalan yang belenggu tuan puan ketika ini

‘Nak bisnes apa?’ saya pun mahu jual barang ikut trend DIY

Insya Allah topik topik nak jual barang yang laku di eBay memang kita ajar

Cuma tuan puan kena betulkan mindset dahulu, ini bukan skim cepat kaya, belajar hari ini, semalam dah dapat sales

Ia perlu proses, yang penting platform ini genuine untuk cari rezeki dalam jangka masa panjang dan income boleh berkembang insyaAllah

Tuan puan sedia maklum, 9/10 sumber rezeki datang dari asbab membuat bisnes

Sudah ramai mereka di luar sana yang pernah berada di posisi tuan puan ketika ini

Mereka tercari cari cara raih cara buat duit online, atau side income from home 

Lebih lebih lagi kos hidup kini menekan di kanan dan kiri

Lihat lah apa kata mereka yang sudah pergi ke kelas anjuran Dr Zul

Export Oversea Academy – UTHM, syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

Jangan tunggu lagi tuan puan

Siapa yang mahu tolong diri kita

Kalau bukan diri sendiri

Duit tak datang bergolek

Perlu usaha

Maka bertindak lah sekarang

TEKAN SINI NOW!!>>>Saya nak belajar menjual di eBay<<<

habis// (Gambar utama kredit kepada Forbes)

BONUS – Download ebook eBay PERCUMA di SINI

Lagi artikel menarik di bawah

ShipBob : 101

Terapeak : 101

Black Friday Cyber : Ini maksudnya…

10 hot selling product on Amazon 2024

Puan Diya raih USD100,000 sebulan hasil bisnes eBay

>>> Nak kerja part time tapi gaji USD ? klik sini<<<

Leave a Reply

Your email address will not be published.