Loading

6 kursus AI percuma dan boleh guna minta naik gaji dari majikan

Kursus Ai percuma kini boleh didapati di mana sahaja malah boleh dijadikan modal untuk minta naik gaji dari majikan

Menurut laporan Forbes, majikan bersetuju bahawa mereka akan memberi kenaikan gaji kepada pekerja yang memiliki kemahiran Ai 

Dan kenaikan itu boleh mencecah 47 peratus untuk pekerja yang memiliki kemahiran teknikal

Manakala untuk pekerja jabatan lain yang memiliki kemahiran Ai pecahan kenaikan gaji adalah seperti berikut

43% dalam jualan dan pemasaran, 42% untuk pekerja di bahagian kewangan, 41% untuk mereka yang beroperasi, 37% untuk pekerja yang sah, kawal selia dan pematuhan, dan 35% tambahan untuk pekerja. dalam jabatan sumber manusia

Forbes memetik data itu dari kajian yang dilakukan oleh Amazon Web Services (AWS) terhadap 3,297 pekerja dan 1,340 organisasi di AS merentas pelbagai industri 

Berikut adalah kursus Ai percuma yang boleh didapati iaitu

Pengenalan kepada Kepintaran Buatan (AI) oleh IBM (anda boleh mendapatkannya secara percuma jika anda menghadapi masalah kewangan, melalui Coursera)

AI untuk Semua Orang oleh DeepLearning.AI

Pengenalan Generatif AI oleh Google Cloud

AI Generatif dengan Model Bahasa Besar oleh AWS, melalui Coursera

Asas AI Generatif, oleh Databricks (memberi anda lencana untuk diletakkan di LinkedIn dan menyambung semula setelah selesai)

Pengkhususan Pembelajaran Mesin oleh Andrew Ng, Universiti Stanford (ditawarkan secara percuma melalui Coursera)

Berikut adalah kursus Ai percuma untuk menghadirinya tetapi berbayar untuk mendapat kan sijilnya iaitu

1. Pengenalan CS50 kepada Kepintaran Buatan dengan Python, oleh Universiti Harvard

2. Bermula dengan Python untuk Sains Data, oleh Codeacademy

Kursus Ai : Berniaga di eBay jalan keluar buat cari side income dalam USD

Jika anda bukan seorang yang celik komputer, apatah lagi mahu belajar kursus Ai yang lebih memeningkan kepala

Anda boleh pilih belajar menjual di eBay untuk dapat side income berganda ganda dalam USD

Hanya kemahiran asas mengenai komputer diperlukan iaitu menaip dan menelusuri internet

Jika anda bimbangkan mengenai bahasa Inggeris kerana perlu berjual beli di USA, jangan risau, ini tips nya

Karang ayat mudah dalam bahasa Melayu dan minta chat GPT untuk terjemahkan ayat itu kepada bahasa Inggeris yang mudah

Kursus Ai dan bisnes eBay boleh jadi solusi masalah rumah tangga

Kursus Ai ini atau jana side income dalam USD melalui eBay ini tepat pada masa nya

Ia adalah salah satu solusi untuk mencari jalan berdepan dengan kenaikan kos hidup pada masa kini

Apatah lagi baru baru ini kerajaan umumkan mengenai pemansuhan subsidi diesel dan ura ura pemotongan subsidi petrol pula bakal terjadi tidak lama lagi

Sebagai pekerja di negara ini, kerana pemotongan subsidi diesel sahaja pun sudah berlaku kesan domino terhadap kenaikan harga barangan keperluan asas

Dengan gaji yang masih di takuk lama, memang pasti kita akan tersepit dan terpaksa mencatu di sana sini

Jika sudah punya family, isteri pula mungkin tak boleh bekerja kerana urus kan anak anak dan rumah tangga

Lama kelamaan, emosi mereka juga tidak stabil, kerana mereka turut merasa tempias nya

Ada ibu bapa yang bergaduh kerana isu kekurangan duit, anak anak yang melihat semakin lama juga tertekan emosi

Kerana bosan dan kecewa dengan masalah ibu bapa, mereka keluar mencari ketenangan dengan lepak dengan rakan rakan

Nasib tidak baik, anak anak bergaul dengan mereka yang bukan bukan, dan boleh menjurus kepada tabiat lain seperti merokok

Paling teruk jika mereka boleh terjebak dengan najis dadah, zina dan lain lain jenayah, nauzubillah

Inilah yang kita takuti, atas punca kerana kekurangan duit itu tadi

Lantas sebagai ketua family mahu atau tidak, kita memang perlu side income untuk kembali hidup selesa dan bahagia seperti dahulu

Boleh berjalan jalan membawa anak isteri makan makan di hujung minggu, bercuti ke resort sekali sekala

Salah satu nya, adalah dengan ambil kursus ai atau pun anda boleh belajar menjual di eBay dari A to Z dengan modal serendah RM50 

Yang pasti dengan kemahiran menjual di eBay ini, anda mampu meraih pendapatan lebih lumayan di dalam USD dan bukan lagi Ringgit

Inilah yang dibuktikan oleh ramai students Dr Zul seperti di bawah 

adalah dengan ambil kursus ai atau pun anda boleh belajar menjual di eBay dari A to Z dengan modal serendah RM50 
adalah dengan ambil kursus ai atau pun anda boleh belajar menjual di eBay dari A to Z dengan modal serendah RM50 
adalah dengan ambil kursus ai atau pun anda boleh belajar menjual di eBay dari A to Z dengan modal serendah RM50 
adalah dengan ambil kursus ai atau pun anda boleh belajar menjual di eBay dari A to Z dengan modal serendah RM50 

Kenali eBay lebih mendalam melalui Export Oversea Academy – UTHM

Mahu belajar cara menjual di eBay dengan betul dan berkesan

Nak belajar cara menjual perfume atau barang barang yang selamat dan berpotensi jana income lumayan di eBay?

Jom daftar kelas eBay anjuran Export Oversea Academy – UTHM

Founder kami, Dr Zul yang juga Top Rated Seller eBay sudah bertapak dalam dunia eBay sejak 2010 lagi

Beliau yang juga Pensyarah Kanan di UTHM kini sedang melatih sesiapa yang berminat untuk belajar bisnes eBay melalui Export Oversea Academy – UTHM

Syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

adalah dengan ambil kursus ai atau pun anda boleh belajar menjual di eBay dari A to Z dengan modal serendah RM50 

Export Oversea Academy – UTHM, syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

Kuasai teknik HDLR & RCA

Secara ringkas, anda akan belajar 5 chapter cara menguasai bisnes di eBay

Iaitu yang pertama cara nak setup akaun eBay (sebelum, semasa dan selepas) hingga akaun berkenaan bersedia untuk menjual

Kedua, adalah langkah mencari barang yang boleh dan tak boleh dijual berdasarkan data

Data ini akan menentukan kadar kejayaan yang tinggi

Caranya adalah kuasai teknik High Demand Low Risk (HDLR) dan RCA

Sekiranya kedua teknik ini dikuasai dengan baik, InsyaAllah 95 peratus barang di kedai eBay boleh terjual

Ketiga, adalah teknik bagi optimum kan potensi kedai eBay kita dilihat dan dilawati oleh buyer

Teknik optimum ini termasuk kenal pasti apa volume search dan kata kunci dicari oleh buyer di eBay

Keempat, adalah proses pemilihan syarikat kurier yang tepat untuk menghantar barang pelanggan ke luar negara 

Kelima adalah cara memaksimumkan keuntungan dengan melebarkan bisnes melalui penggunaan gudang di USA

Lihat apa kata anak anak murid Dr Zul

Jika tuan puan sudah bersedia untuk belajar bisnes di eBay

Ini adalah masa yang tepat, bukan semalam atau esok

Takdir tuan puan membaca artikel ini bukan kebetulan

Ia adalah jawapan kepada persoalan yang belenggu tuan puan ketika ini

‘Nak bisnes apa?’ saya tak pandai nak ikut kursus Ai, serabut rasa, dah tua

Jangan risau, kalau macam tu eBay lah jawapan nya, topik nak jual barang yang laku di eBay memang kita ajar

Cuma tuan puan kena betulkan mindset dahulu, ini bukan skim cepat kaya, belajar hari ini, semalam dah dapat sales

Ia perlu proses, yang penting platform ini genuine untuk cari rezeki dalam jangka masa panjang dan income boleh berkembang insyaAllah

Tuan puan sedia maklum, 9/10 sumber rezeki datang dari asbab membuat bisnes

Sudah ramai mereka di luar sana yang pernah berada di posisi tuan puan ketika ini

Mereka tercari cari cara raih pendapatan sampingan

Lebih lebih lagi kos hidup kini menekan di kanan dan kiri

Lihat lah apa kata mereka yang sudah pergi ke kelas anjuran Dr Zul

Export Oversea Academy – UTHM, syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

Jangan tunggu lagi tuan puan

Siapa yang mahu tolong diri kita

Kalau bukan diri sendiri

Duit tak datang bergolek

Perlu usaha

Maka bertindak lah sekarang

habis//

(sumber gambar utama kredit kepada Tarbiah Kreatif)

BONUS – Download ebook eBay PERCUMA di SINI

Lagi artikel menarik di bawah

ShipBob : 101

Terapeak : 101

Black Friday Cyber : Ini maksudnya…

10 hot selling product on Amazon 2024

Puan Diya raih USD100,000 sebulan hasil bisnes eBay

Leave a Reply

Your email address will not be published.