Loading

hobi.shopee adalah salah satu seller eBay yang cemerlang di negara ini apabila pernah dinobatkan sebagai Best Seller Of The Year Southeast Asia 2022 dalam kategori Toys & Collectibles

Maka tidak hairanlah, pada 30 hari lalu sahaja, seller ini sudah berjaya raih jualan sebanyak USD 16,484 @ RM77,439.86 sen !

BACA INI>>>Bermula Sebagai Hobi Dan Minat, Kini Rangkul ‘The Best Seller eBay’<<<

Masya Allah hebatnya, itu baru sebulan kan, kalau setahun berapa lah agaknya tu 

Alang alang jom kita spy apa Top 5 best selling products bagi kedai hobi.shopee di eBay sejak 30 hari lalu melalui cerapan di Zik Analytics

1.  Wood Surfboards 1:64 Scale Diorama diecast model cars for hotwheels/matchbox

29 unit item kedai hobi.shopee terjual USD 1.20 @ RM5.63 sen setiap satu dengan total hasil jualan adalah 29x5.63= RM 163.27 sen

29 unit item ini terjual USD 1.20 @ RM5.63 sen setiap satu dengan total hasil jualan adalah 29×5.63= RM 163.27 sen

2. R261 Hot Wheels 1/64 Set # AeroRR Chrome, Medium axle RUBBER REAL RIDERS

26 unit item kedai hobi.shopee terjual USD 5.99 @ RM28.14 sen setiap satu dengan hasil sebanyak 26x28.14= RM 731.64 sen

26 unit item ini terjual USD 5.99 @ RM28.14 sen setiap satu dengan hasil sebanyak 26×28.14= RM 731.64 sen

3. R409 Hotwheels 1/64 Real riders # Slotted Chrome 10mm Short, Rubber Wheels Tires

25 item kedai hobi.shopee terjual sebanyak USD 4.99 @ RM23.44 sen per item atau sama dengan hasil sebanyak 23.44x25= RM586

25 item ini terjual sebanyak USD 4.99 @ RM23.44 sen per item atau sama dengan hasil sebanyak 23.44×25= RM586

Hobi shopee fokus pada mainan diecast

4. Hot Wheels 2024 Super Treasure Hunt STH # ’96 Nissan 180SX Type X – Int Card

18 item kedai hobi.shopee terjual pada harga USD 69.99 @ RM328.80 sen per item atau sama dengan hasil jualan sebanyak 18x328.80= RM5,918.40 sen !

18 item ini terjual pada harga USD 69.99 @ RM328.80 sen per item atau sama dengan hasil jualan sebanyak 18×328.80= RM5,918.40 sen !

5. 2024 Hot Wheels Super Treasure Hunt STH # ’96 Nissan 180SX Type X , Loose

17 item kedai hobi.shopee terjual pada harga USD 35 @ RM164.42 sen per item atau sama dengan hasil sebanyak 17x164.42= RM2,795.14 sen

17 item ini terjual pada harga USD 35 @ RM164.42 sen per item atau sama dengan hasil sebanyak 17×164.42= RM2,795.14 sen

Hobi.shopee : 4 strategi seller cemerlang

Yang pertama, jika diperhatikan antara perkara utama yang ditekankan oleh seller hobi.shopee ini adalah soal kecantikan dan kejelasan gambar itu sendiri

Dengan guna latar belakang putih dan pelbagai angle, seller berkenaan memberi gambaran jelas kepada buyer untuk ‘menilik’ lebih mendalam barang yang mahu dibeli mereka

Dan set gambar yang diambil nya bukan perlu modal yang besar, mungkin hanya selembar kertas putih A3 dan sebiji telefon pintar yang punya feature kamera terkini

Yang kedua nya adalah seller hobi.shopee guna kata kunci trending seperti Hot Wheels dan Hotwheels selain ukuran pada tajuk jualan seperti milimeter atau medium/loose

Dalam tajuk yang sama juga, seller ini sudah tulis jenis item seperti getah atau jenama seperti Nissan

Ketiga nya adalah deskripsi item yang punya ayat tersusun dan senang mata untuk membaca selain mudah difahami

Keempat adalah seller ini menggunakan economic shipping to USA dengan caj serendah USD 3 @ RM14.09 per item dan tawarkan Free Returns dalam tempoh 14 hari dengan kos ditanggung oleh buyer

Dan semudah itu, anda juga boleh melakukan hal yang sama dengan seller hobi.shopee ini dan tak perlu susah payah untuk memikirkan hal marketing dan content 

Kerana data sedia ada menunjukkan : 

Platform ebay ni adalah website ecommerce kedua terbesar di dunia selepas amazon

Website ebay ni juga ditubuhkan sejak tahun 1995 lagi, dengan kadar trafik sebulan mencecah 670 juta sebulan untuk bulan April – similar web

Ada seramai 130 Juta ready buyer di website ebay.com -Edesk

Platform ebay bukan sahaja digunakan untuk US sahaja, tapi digunakan di 22 buah negara maju

Belajar strategi hobi.shopee dengan Export Oversea Academy – UTHM

Mahu belajar cara menjual di eBay dengan betul dan berkesan

Nak belajar cara menjual seperti seller hobi.shopee ini atau barang barang yang selamat dan berpotensi jana income lumayan di eBay?

Jom daftar kelas eBay anjuran Export Oversea Academy – UTHM

Founder kami, Dr Zul yang juga Top Rated Seller eBay sudah bertapak dalam dunia eBay sejak 2010 lagi

Beliau yang juga Pensyarah Kanan di UTHM kini sedang melatih sesiapa yang berminat untuk belajar bisnes eBay melalui Export Oversea Academy – UTHM

Syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

mahu belajar menjual di eBay seperti seller hobi.shopee? 

Export Oversea Academy – UTHM, syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

Kuasai teknik HDLR & RCA

Secara ringkas, anda akan belajar 5 chapter cara menguasai bisnes di eBay

Iaitu yang pertama cara nak setup akaun eBay (sebelum, semasa dan selepas) hingga akaun berkenaan bersedia untuk menjual

Kedua, adalah langkah mencari barang yang boleh dan tak boleh dijual berdasarkan data

Data ini akan menentukan kadar kejayaan yang tinggi

Caranya adalah kuasai teknik High Demand Low Risk (HDLR) dan RCA

Sekiranya kedua teknik ini dikuasai dengan baik, InsyaAllah 95 peratus barang di kedai eBay boleh terjual

Ketiga, adalah teknik bagi optimum kan potensi kedai eBay kita dilihat dan dilawati oleh buyer

Teknik optimum ini termasuk kenal pasti apa volume search dan kata kunci dicari oleh buyer di eBay

Keempat, adalah proses pemilihan syarikat kurier yang tepat untuk menghantar barang pelanggan ke luar negara 

Kelima adalah cara memaksimumkan keuntungan dengan melebarkan bisnes melalui penggunaan gudang di USA

Ini adalah bekal utama bagi seorang seller di bawah bimbingan Dr Zul untuk pecah telur 

Seterusnya dapat income dalam USD

Sama seperti apa yang anda lihat di bawah ini 

testimoni dari student Dr Zul Export Oversea Acdemy UTHM
testimoni dari student Dr Zul Export Oversea Acdemy UTHM
testimoni dari student Dr Zul Export Oversea Acdemy UTHM

Lihat apa kata anak anak murid Dr Zul

Jika tuan puan sudah bersedia untuk belajar bisnes di eBay

Ini adalah masa yang tepat, bukan semalam atau esok

Takdir tuan puan membaca artikel ini bukan kebetulan

Ia adalah jawapan kepada persoalan yang belenggu tuan puan ketika ini

‘Nak bisnes apa?’ nak jual item macam seller hobi.shopee ini juga boleh ke

Jangan risau, topik nak jual barang yang laku di eBay memang kita ajar

Cuma tuan puan kena betulkan mindset dahulu, ini bukan skim cepat kaya, belajar hari ini, semalam dah dapat sales

Ia perlu proses, yang penting platform ini genuine untuk cari rezeki dalam jangka masa panjang dan income boleh berkembang insyaAllah

Tuan puan sedia maklum, 9/10 sumber rezeki datang dari asbab membuat bisnes

Sudah ramai mereka di luar sana yang pernah berada di posisi tuan puan ketika ini

Mereka tercari cari cara raih pendapatan sampingan

Lebih lebih lagi kos hidup kini menekan di kanan dan kiri

Lihat lah apa kata mereka yang sudah pergi ke kelas anjuran Dr Zul

Export Oversea Academy – UTHM, syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

Jangan tunggu lagi tuan puan

Siapa yang mahu tolong diri kita

Kalau bukan diri sendiri

Duit tak datang bergolek

Perlu usaha

Maka bertindak lah sekarang

habis//

BONUS – Download ebook eBay PERCUMA di SINI

Lagi artikel menarik di bawah

ShipBob : 101

Terapeak : 101

Black Friday Cyber : Ini maksudnya…

10 hot selling product on Amazon 2024

Puan Diya raih USD100,000 sebulan hasil bisnes eBay

Leave a Reply

Your email address will not be published.