Loading

Item diabetes terjual RM105,000 di eBay USA sejak 30 hari lalu

Diabetes items terjual USD 22,294 @ RM104,621.69 sen di eBay USA sejak 30 hari lalu

Dari 100 listing dimuat naik hanya 63 peratus atau 1,815 item terjual dengan harga purata USD 13.04 @ RM61.19 sen per item

Menurut laman web Harvard University pada 2021, lebih daripada 38 juta orang dari semua peringkat umur (11.6% daripada populasi AS) menghidap diabetes

Namun 8.7 juta orang dewasa (22.8% orang dewasa yang menghidap diabetes) tidak menyedari menghidap diabetes.

Manakala, dalam kalangan mereka yang berumur 65 tahun ke atas, peratusan orang dewasa yang menghidap diabetes meningkat kepada 29.2%. 

Diabetes : produk berpotensi dijual di eBay

Berikut adalah hasil cerapan di Zik Analytics mengenai kata kunci diabetes dan produk produk yang berpotensi dijual berdasarkan cerapan sejak 30 hari lalu di eBay USA

1. Stokin untuk pesakit diabetes

Seorang seller dari USA berjaya menjual 162 pasang stokin untuk pesakit diabetes dengan harga USD 7.49 @ RM35.13 sen 

Dan sejak muat naik listing ini pada 6 Jun 2019, 5,230 item itu sudah terjual dengan hasil sebanyak 7.49×5230= USD 39,172.70 @ RM183,755.27 sen 

2. Ubat pemecah batu karang

Manakala, seorang lagi seller USA berjaya menjual 54 unit ubat pemecah batu karang untuk pesakit diabetes terjual dengan harga USD 12.99 @ RM60.93 sen per item

Namun sejak muat naik listing ini pada 17 Disember 2021, sebanyak 1,955 botol ubat dengan hasil jualan sebanyak 12.99×1955= USD 25,395.45 @ RM119,127.55 sen 

3. Vitamin pengimbang gula

52 item ini berjaya terjual dengan harga USD 14.96 @ RM70.17 sen per item atau sama dengan hasil 14.96×52= USD 777.92 @ RM3,649.14 sen

Namun sejak muat naik listing ini pada 22 Oktober 2020, sebanyak 1,058 item ini berjaya terjual atau sama dengan hasil 14.96×1058= USD 15,827.68 @ RM74,246.08 sen

Diabetes : Produk kena ada kelulusan FDA

Sebarang produk makanan yang dieksport perlu mendapat pengesahan daripada Food & Drug Administration (FDA) USA

FDA atau Pentadbiran Makanan dan Ubat-ubatan adalah badan yang bertugas mengatur makanan, makanan tambahan, ubat, produk biofarmasi, transfusi darah, alatan perubatan, alatan untuk terapi dengan radiasi, produk veterinar dan kosmetik di Amerika Syarikat.

Sebelum FDA mengeluarkan sijil untuk sesuatu produk, pihak FDA akan membuat beberapa ujian pada produk tersebut untuk memastikan produk tersebut selamat digunakan oleh pihak pengguna.

Jika anda mempunyai produk f&b sendiri untuk dieksport ke luar negara anda boleh memohon pengesahan dari FDA di sini.

Sekarang ni pun FDA dah perkenalkan QR code untuk anda pantau status permohonan anda.

Jangan ‘frust’ pula kalau tak boleh jual makanan, anda boleh bermula dengan niche Home Garden dan Accesories dalam rumah.

Yang ni anda boleh buat market research kat Shopee juga. Dari luar rumah sampai ke dapur anda boleh jual. Haa besar potensi anda nak dapat sale yang banyak.

Bila dah ada buyer, beberapa item dah sold, boleh dah anda slowslow lompat ke niche Health & Beauty pula.

Dah 6 bulan akaun dah solid, boleh dah anda jual makanan, collectibles item ke, auto parts dan seterusnya toys dan barang bayi.

Bukan tak boleh jual ubat ubatan sebenarnya, tapi kena ada cara.

Belajar menjual di eBay dengan Export Oversea Academy – UTHM

Mahu belajar cara menjual di eBay dengan betul dan berkesan

Nak belajar cara menjual item diabetes atau barang barang yang selamat dan berpotensi jana income lumayan di eBay?

Jom daftar kelas eBay anjuran Export Oversea Academy – UTHM

Founder kami, Dr Zul yang juga Top Rated Seller eBay sudah bertapak dalam dunia eBay sejak 2010 lagi

Beliau yang juga Pensyarah Kanan di UTHM kini sedang melatih sesiapa yang berminat untuk belajar bisnes eBay melalui Export Oversea Academy – UTHM

Syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

Belajar cara menjual produk Diabetes di eBay

Export Oversea Academy – UTHM, syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

Kuasai teknik HDLR & RCA

Secara ringkas, anda akan belajar 5 chapter cara menguasai bisnes di eBay

Iaitu yang pertama cara nak setup akaun eBay (sebelum, semasa dan selepas) hingga akaun berkenaan bersedia untuk menjual

Kedua, adalah langkah mencari barang yang boleh dan tak boleh dijual berdasarkan data

Data ini akan menentukan kadar kejayaan yang tinggi

Caranya adalah kuasai teknik High Demand Low Risk (HDLR) dan RCA

Sekiranya kedua teknik ini dikuasai dengan baik, InsyaAllah 95 peratus barang di kedai eBay boleh terjual

Ketiga, adalah teknik bagi optimum kan potensi kedai eBay kita dilihat dan dilawati oleh buyer

Teknik optimum ini termasuk kenal pasti apa volume search dan kata kunci dicari oleh buyer di eBay

Keempat, adalah proses pemilihan syarikat kurier yang tepat untuk menghantar barang pelanggan ke luar negara 

Kelima adalah cara memaksimumkan keuntungan dengan melebarkan bisnes melalui penggunaan gudang di USA

Ini adalah bekal utama bagi seorang seller di bawah bimbingan Dr Zul untuk pecah telur 

Seterusnya dapat income dalam USD

Sama seperti apa yang anda lihat di bawah ini 

Belajar cara menjual produk Diabetes di eBay

Export Oversea Academy – UTHM, syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

testimoni dari student Dr Zul Export Oversea Acdemy UTHM
Belajar cara menjual produk Diabetes di eBay

Export Oversea Academy – UTHM, syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

testimoni dari student Dr Zul Export Oversea Acdemy UTHM
Belajar cara menjual produk Diabetes di eBay

Export Oversea Academy – UTHM, syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

testimoni dari student Dr Zul Export Oversea Acdemy UTHM

Lihat apa kata anak anak murid Dr Zul

Jika tuan puan sudah bersedia untuk belajar bisnes di eBay

Ini adalah masa yang tepat, bukan semalam atau esok

Takdir tuan puan membaca artikel ini bukan kebetulan

Ia adalah jawapan kepada persoalan yang belenggu tuan puan ketika ini

‘Nak bisnes apa?’ nak jual produk diabetes juga boleh ke

Jangan risau, topik nak jual barang yang laku di eBay memang kita ajar

Cuma tuan puan kena betulkan mindset dahulu, ini bukan skim cepat kaya, belajar hari ini, semalam dah dapat sales

Ia perlu proses, yang penting platform ini genuine untuk cari rezeki dalam jangka masa panjang dan income boleh berkembang insyaAllah

Tuan puan sedia maklum, 9/10 sumber rezeki datang dari asbab membuat bisnes

Sudah ramai mereka di luar sana yang pernah berada di posisi tuan puan ketika ini

Mereka tercari cari cara raih pendapatan sampingan

Lebih lebih lagi kos hidup kini menekan di kanan dan kiri

Lihat lah apa kata mereka yang sudah pergi ke kelas anjuran Dr Zul

Export Oversea Academy – UTHM, syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

Jangan tunggu lagi tuan puan

Siapa yang mahu tolong diri kita

Kalau bukan diri sendiri

Duit tak datang bergolek

Perlu usaha

Maka bertindak lah sekarang

habis//

BONUS – Download ebook eBay PERCUMA di SINI

Lagi artikel menarik di bawah

ShipBob : 101

Terapeak : 101

Black Friday Cyber : Ini maksudnya…

10 hot selling product on Amazon 2024

Puan Diya raih USD100,000 sebulan hasil bisnes eBay

Leave a Reply

Your email address will not be published.