Loading

Jual karburator Honda pun boleh dapat income ratus ribu di eBay. YA betul

Ini yang dibuktikan oleh 3 seller dari China berjaya menguasai jualan alat ganti Honda di laman eBay USA sejak 30 hari lalu

Menerusi analisis Zik Analytics, 3 seller berkenaan secara total berjaya raih jualan sebanyak menjual 609 item dengan total jualan sebanyak USD 7,058 @ RM 32,946.04 sen dalam tempoh itu

Seller pertama berjaya menjual sebanyak 163 karburator dengan harga sebanyak USD 8.99 @ RM41.96 sen seunit seperti gambar di bawah : 

Jual karburator pun income ratus ribu di eBay

Seller ini berjaya raih jualan sebanyak USD 1,510 @ RM 7,045.62 sen dalam tempoh 30 hari

Namun jika dikira jualan sejak item ini dimuat naik pada 2 April 2024 lalu di eBay USD, sebanyak 244 unit terjual sejak itu

Ini bermakna seller ini berjaya raih income sebanyak USD 2,194 @ RM 10,241.37 sen tak sampai dua bulan !

Jual karburator : dapat lebih RM240,000 dalam 60 bulan !

Dalam masa sama, seller yang sama juga berjaya menjual 129 unit karburator jenis lain dengan harga USD 9.42 @ RM43.95 sen seunit seperti di bawah ini : 

Jual karburator pun income ratus ribu di eBay

Iaitu sama dengan income sebanyak USD 1,215 @ RM 5,669.29 sen

Tetapi jika dikira jualan sejak muat naik listing ini pada 30 Mei 2019, item ini sebenarnya sudah terjual sebanyak 5,494 unit

Ini bermakna, dalam tempoh lebih kurang 60 bulan, untuk item ini sahaja seller China ini berjaya income sebanyak USD 51,753 @ RM 241,483.84 sen !

Sementara itu, seller kedua dari China berjaya jual 219 unit item Carburetor Carb Honda dengan harga USD 14.89 @ RM 69.47 sen setiap satu

Jual karburator pun income ratus ribu di eBay

Ini sama dengan jualan sebanyak USD 3,261 @ RM 15,215.74 sen ! dalam tempoh 30 hari sahaja ya

Dan jika dikira jualan diraih sejak naik muat naik listing ini di laman eBay USA pada 1 Julai 2021, seller ini sebenarnya sudah berjaya jual sebanyak 2,080 unit

Atau sama dengan jualan USD 30,971 @ RM 144,569.58 sen !

Jual karburator : seller China guna strategi warehouse

Fuhh, seronok tengok kan, kalau lah kita macam ini

Okay, untuk seller China yang terakhir ini, beliau berjaya jual 98 unit karburator dengan harga USD 10.94 @ RM 51.06 setiap satu 

Jual karburator pun income ratus ribu di eBay

Ini sama dengan hasil jualan sebanyak USD 1,072 @ RM 5,004.06 sen sejak 30 hari lalu

Namun sejak muat naik listing ini pada 29 Ogos 2019, seller ini sudah jual 1,213 item dengan nilai USD 13,270 @ RM 61,943.05 sen !

Apa yang menarik adalah semua seller China ini main game warehouse untuk capai jualan berkenaan

Kelebihan ship item dari warehouse di USA adalah : 

Kualiti barang kita dapat control

shipping speed dapat improve

Harga kos shipping lebih murah

pesaing dari seller Malaysia kurang

feedback positive cepat dapat

traffic masuk dalam akaun makin tinggi

ebay bagi subsidi harga jualan

Seller dari China ini ketika awal bisnes di eBay seperti kita juga, bila dapat order dekat eBay, memang seronok.

Tapi kalau order sudah masuk hari hari, banyak masa habis dekat bungkus barang.

Nak urus inventori pun tak sempat.

Itu sebab ramai seller yang beralih urus kan bisnes eBay guna warehouse.

Workload mereka dapat dikurangkan dari segi urus penghantaran barang, biar orang di US yang buatkan.

Mereka sudah boleh fokus pada kerja yang lebih produktif.

Fokus mereka buat market research cari produk baru dan buat listing.

Belajar cara menjual di eBay dengan Top Rated Seller eBay

Nak belajar main game warehouse ini, jom daftar kelas eBay Preneur anjuran Export Oversea Academy – UTHM

Secara ringkas, anda akan belajar 5 chapter cara menguasai bisnes di eBay

Iaitu yang pertama cara nak setup akaun eBay (sebelum, semasa dan selepas) hingga akaun berkenaan bersedia untuk menjual

Kedua, adalah langkah mencari barang yang boleh dan tak boleh dijual berdasarkan data

Data ini akan menentukan kadar kejayaan yang tinggi

Caranya adalah kuasai teknik High Demand Low Risk (HDLR) dan RCA

Sekiranya kedua teknik ini dikuasai dengan baik, InsyaAllah 95 peratus barang di kedai eBay boleh terjual

Ketiga, adalah teknik bagi optimum kan potensi kedai eBay kita dilihat dan dilawati oleh buyer

Teknik optimum ini termasuk kenal pasti apa volume search dan kata kunci dicari oleh buyer di eBay

Keempat, adalah proses pemilihan syarikat kurier yang tepat untuk menghantar barang pelanggan ke luar negara 

Kelima adalah cara memaksimumkan keuntungan dengan melebarkan bisnes melalui penggunaan gudang di USA

Ini adalah bekal utama bagi seorang seller di bawah bimbingan Dr Zul untuk pecah telur 

Seterusnya dapat income dalam USD

Sama seperti apa yang anda lihat di bawah ini 

Lihat apa kata anak anak murid Dr Zul

Jika tuan puan sudah bersedia untuk belajar bisnes di eBay

Ini adalah masa yang tepat, bukan semalam atau esok

Takdir tuan puan membaca artikel ini bukan kebetulan

Ia adalah jawapan kepada persoalan yang belenggu tuan puan ketika ini

‘Nak bisnes apa?’ nak jual karburator pun boleh 

Asal kan anda ada disiplin, hormati masa, sabar, tekun dan rajin untuk belajar

InsyaAllah kejayaan pasti milik anda

Tuan puan sedia maklum, 9/10 sumber rezeki datang dari 

asbab membuat bisnes

Sudah ramai mereka di luar sana yang pernah berada di posisi tuan puan ketika ini

Mereka tercari cari cara raih pendapatan sampingan

Lebih lebih lagi kos hidup kini menekan di kanan dan kiri

Lihat lah apa kata mereka yang sudah pergi ke kelas anjuran Dr Zul

Jangan tunggu lagi tuan puan

Siapa yang mahu tolong diri kita

Kalau bukan diri sendiri

Duit tak datang bergolek

Perlu usaha

Maka bertindak lah sekarang

habis//

BONUS – Download ebook eBay PERCUMA di SINI

Lagi artikel menarik di bawah

ShipBob : 101

Terapeak : 101

Black Friday Cyber : Ini maksudnya…

10 hot selling product on Amazon 2024

Puan Diya raih USD100,000 sebulan hasil bisnes eBay

Leave a Reply

Your email address will not be published.