Loading

Jual kopi di eBay US, dapat income RM300,000 bulan lalu, WAU!!

Jual kopi di eBay US pun boleh dapat income lumayan dalam USD ya kawan kawan

Menurut laporan perfect daily grind, Trend Data Kopi Kebangsaan musim bunga 2023 NCA menunjukkan bahawa rakyat Amerika mendakwa minum kopi lebih banyak daripada minuman lain pada hari lalu.

William Bill Murray ialah Ketua Pegawai Eksekutif dan presiden Persatuan Kopi Kebangsaan , yang telah mengumpul data tentang penggunaan kopi AS selama lebih daripada 70 tahun.

“Kepopularan dan status kopi sebagai minuman kegemaran Amerika telah berkembang dengan mantap sejak dua dekad yang lalu

dan walaupun sukar untuk menentukan sebabnya dengan tepat, kami tahu bahawa kopi melakukan kerja yang luar biasa

seiring dengan keperluan dan cita rasa rakyat Amerika yang pelbagai dan berubah-ubah,” katanya.

Jual kopi : Kopi sumbang 1.3% kepada ekonomi AS setiap tahun

Menurut laporan NCDT 2024 NCA ,  75% orang dewasa Amerika minum kopi pada minggu lalu – peningkatan sebanyak 4% sejak laporan musim bunga 2023

Menariknya, penggunaan meningkat paling banyak (sebanyak 9%) dalam kalangan pengguna berumur 60 tahun ke atas, manakala orang berumur antara 25 dan 59 tahun melaporkan peningkatan sebanyak 4.5% dalam jumlah kali mereka minum kopi dalam seminggu.

Bagi mereka yang berumur antara 18 dan 24, penggunaan kopi kekal stabil pada 47%. 

“Kami boleh mengandaikan bahawa kopi akan terus menjadi minuman kegemaran Amerika,” kata Bill.

“Kopi menyumbang kira-kira 1.3% kepada ekonomi AS setiap tahun dan kami juga tahu ia mempunyai manfaat kesihatan yang ketara.”

Melalui artikel di atas, jual kopi ini adalah satu listing produk paling bagus untuk pasaran US

Kita sudah boleh dapat gambaran jelas mengenai potensi untung yang kita boleh dapat

namun untuk pastikan produk ini memang ada demand di eBay, kita akan semak sejarah jualan yang berlaku di eBay pada 30 hari lepas melalui Zik Analytics

Jual kopi di eBay US, dapat income RM300,000 bulan lalu, WAU!!

Dengan kata kunci coffee, maka benarlah jual kopi pun boleh dapat income lumayan di eBay US

3,891 unit item berkaitan coffee berjaya terjual USD 67,295 @ RM 318,056.02 sen dalam tempoh 30 hari lalu

Dari 100 listing dimuat naik, 76 peratus dari nya berjaya terjual dengan harga purata sebanyak USD 20.03 @ RM94.65 sen

Jual kopi : ini Top 5 produk kopi di eBay US sejak 30 hari lalu

Berikut pula ada Top 5 jenis kopi yang paling laku di eBay dalam tempoh sama

Jual kopi di eBay US, dapat income RM300,000 bulan lalu, WAU!!
Jual kopi di eBay US, dapat income RM300,000 bulan lalu, WAU!!
Jual kopi di eBay US, dapat income RM300,000 bulan lalu, WAU!!
Jual kopi di eBay US, dapat income RM300,000 bulan lalu, WAU!!
Jual kopi di eBay US, dapat income RM300,000 bulan lalu, WAU!!

Dari data yang kita dapat di atas, mengesah kan memang benarlah terdapat demand yang sangat baik apabila jual kopi pasaran US

Dalam masa sama, kita cuba double check fakta ini dengan guna Terapeak untuk lihat prestasi jualan produk minuman kopi di eBay.com sejak 3 tahun lalu

Jadi setakat ini memang data ditunjukkan tepat menunjukkan demand terhadap produk berkaitan minuman kopi ini memang sangat baik di USA

Sebagai eBay seller, inilah yang sangat ditekan kan oleh Dr Zul sejak awal lagi bahawa apa apa keputusan bisnes di eBay perlu dilakukan bersandar kan data

Kerana data dan fakta tidak akan menipu

Fakta di atas membantu kita untuk membuat keputusan yang tepat bagi membuat listing di eBay

Seller baharu dilarang jual kopi dan produk makanan di eBay ya

PERHATIAN !! sekali lagi diingatkan bahawa, jual kopi yang termasuk dalam kategori makanan ini tidak boleh dilakukan oleh seller seller baharu di eBay ya.

Banyak soalan diajukan kepada Dr Zul mengenai isu ini

“Dr  barang apa yang sesuai nak jual dekat eBay untuk seller baharu, saya jual makanan je kena suspend”

Ini banyak yang seller baharu buat silap ya, asal nak jual barang sahaja, dia pakai masuk apa barang yang di tahu

Sebenarnya benda itu bukan salah tetapi akan menyebabkan akaun anda kena suspend

sebenarnya kita nak jual di eBay ini kita tak boleh terus terjah dan datang jual barang 

Ini barang aku nak jual, cepat bagi aku profit, tak boleh macam itu

Kita mesti kena tahu, macam mana nak datfar di eBay kemudian nak verify, selepas itu eBay endorsed anda adalah seller yang genuine

Dan kemudian baharulah slowly kita jual makanan.

Jadi cara yang proper adalah bila kita nak menjual di eBay, ada kategori kategori tertentu yang kita kena masuk

Tak boleh terus masuk dalam kategori makanan, sebab makanan ini di bawah kategori FDA itu yang pertama, yang kedua makanan ada tarikh luput, jadi eBay tak benarkan seller seller baharu jual barang ini 

Kerana seller baharu tiada sejarah jualan dan apa apa feedback, jadi cara proper untuk masuk dalam eBay ini

Anda kena masuk dalam kategori aksesori, unbranded item, barang barang home garden, kitchen dining bar

Belajar 5 chapter cara menjual di eBay

Sebab itu Dr Zul dalam kelas sudah susun flow cara nak masuk bisnes di eBay untuk seller seller baharu supaya risiko akaun kena suspend dapat dikurangkan ke tahap paling minima

Jadi anda sudah tahu flow nya, baharul ah anda mudah nak masuk dalam marketplace eBay, jadi apa yang anda kena belajar adalah 5 chapter cara menguasai bisnes di eBay

Iaitu yang pertama cara nak setup akaun eBay (sebelum, semasa dan selepas) hingga akaun berkenaan bersedia untuk menjual

Kedua, adalah langkah mencari barang yang boleh dan tak boleh dijual berdasarkan data

Data ini akan menentukan kadar kejayaan yang tinggi

Caranya adalah kuasai teknik High Demand Low Risk (HDLR) dan RCA

Sekiranya kedua teknik ini dikuasai dengan baik, InsyaAllah 95 peratus barang di kedai eBay boleh terjual

Ketiga, adalah teknik bagi optimum kan potensi kedai eBay kita dilihat dan dilawati oleh buyer

Teknik optimum ini termasuk kenal pasti apa volume search dan kata kunci dicari oleh buyer di eBay

Keempat, adalah proses pemilihan syarikat kurier yang tepat untuk menghantar barang pelanggan ke luar negara 

Kelima adalah cara memaksimumkan keuntungan dengan melebarkan bisnes melalui penggunaan gudang di USA

Ini adalah bekal utama bagi seorang seller di bawah bimbingan Dr Zul untuk pecah telur 

Seterusnya dapat income dalam USD

Sama seperti apa yang anda lihat di bawah ini 

Lihat apa kata anak anak murid Dr Zul

Jika tuan puan sudah bersedia untuk belajar bisnes di eBay

Ini adalah masa yang tepat, bukan semalam atau esok

Takdir tuan puan membaca artikel ini bukan kebetulan

Ia adalah jawapan kepada persoalan yang belenggu tuan puan ketika ini

Jika tak boleh jual kopi untuk mula mula ini, kami nak bisnes apa?

InsyaAllah banyak lagi produk yang anda boleh jual selain produk kopi, jangan risau kita akan ajar dalam bengkel eBay Preneur nanti

Jangan bertangguh tangguh jika mahu belajar bisnes ini, yang penting langkah kecil yang konsisten

Tuan puan pun sedia maklum, 9/10 sumber rezeki datang dari 

asbab membuat bisnes

Sudah ramai mereka di luar sana yang pernah berada di posisi tuan puan ketika ini

Mereka tercari cari cara raih pendapatan sampingan

Lebih lebih lagi kos hidup kini menekan di kanan dan kiri

Lihat lah apa kata mereka yang sudah pergi ke kelas anjuran Dr Zul

Jangan tunggu lagi tuan puan

Siapa yang mahu tolong diri kita

Kalau bukan diri sendiri

Duit tak datang bergolek

Perlu usaha

Maka bertindak lah sekarang

habis//

BONUS – Download ebook eBay PERCUMA di SINI

Lagi artikel menarik di bawah

ShipBob : 101

Terapeak : 101

Black Friday Cyber : Ini maksudnya…

10 hot selling product on Amazon 2024

Puan Diya raih USD100,000 sebulan hasil bisnes eBay

Leave a Reply

Your email address will not be published.