Loading

Hanya 89 item cosmetic terjual USD 1,061 @ RM5,028.29 dari Malaysia terjual di eBay.com sejak 30 hari lalu

11 peratus dari lebih 100 listings berjaya terjual dengan kata kunci cosmetic

Data di atas jelas menunjukkan bahawa produk dalam kategori health & beauty ini bukan satu prosek yang bagus bagi seller Malaysia

Namun begitu, itu tak bermakna jualan cosmetic di eBay.com tidak dibenarkan buat seller negara lain

Ini kerana sejak 30 hari lalu, kira kira USD 1.2 juta @ RM 5.7 juta item cosmetic terjual di laman eBay.com

Dengan harga purata item kosmetik mencecah USD 28.62 @ RM135.63 setiap satu, lebih 40,356 item berjaya terjual

Cosmetic : kena dapat approval FDA

Kosmetik item di bawah FDA, terus jual barang cosmetic ini memang sangat bahaya

sebab di bawah kategori health and beauty FDA, maka ada peraturan tertentu yang perlu dipatuhi oleh seller sebelum boleh menjual produk cosmetic ini

Data ini jelas terbukti tidak ada banyak seller baharu yang berjaya tembus dalam kategori ini, 

Untuk seller baharu jangan cari pasal untuk terus jual produk cosmetic akan menyebabkan akaun anda kena suspended 

Masuk kelas saya, saya ajar cara proper buat market research yang berasaskan data, keputusan yang kita kena buat ini , mesti base on data tak boleh try and error, pakai ikut ikut orang, pakai tengok tik tok, kita ikut, 

Even saya punya cakap ini , knowledge yang saya sampaikan ini kena double check dengan data, sebab saya ajar base on data , facts, sebab data never lies

So saya ajar macam mana nak analisis data, bila anda belajar consume knowledge baharu anda kena double check dengan data, so dari data baharulah anda buat keputusan 

So dalam kelas saya ajar cara proper untuk buat market research, bila ada orang kata kosmetik boleh jual

anda kena tengok barang kosmetik apa terjual itu, anda kena search dekat eBay, counter check, kena comply dengan dua kriteria iaitu kriteria HDLR dan RCA

Selepas itu, baharulah, anda proceed untuk menjual barang, baharulah akaun anda selamat,

Inilah rahsia yang kita jaga dan share dengan students kita supaya anda punya akaun tak kena suspend 

Anda akan belajar banyak benda lagi

Belajar cara menjual barang selain cosmetic di eBay

Mahu belajar spy produk produk yang hot demand di USA, jom masuk kelas Dr Zul

Di sini anda akan belajar cara menjual di eBay dengan betul dan berkesan

Founder kami, Dr Zul yang juga Top Rated Seller eBay sudah bertapak dalam dunia eBay sejak 2010 lagi

Beliau yang juga Pensyarah Kanan di UTHM kini sedang melatih sesiapa yang berminat untuk belajar bisnes eBay melalui Export Oversea Academy – UTHM

Syarikat spin-off milik UTHM ini sudah melatih lebih 40,000 student dari dalam dan luar negara hingga kini

Secara ringkas, anda akan belajar 5 chapter cara menguasai bisnes di eBay

Iaitu yang pertama cara nak setup akaun eBay (sebelum, semasa dan selepas) hingga akaun berkenaan bersedia untuk menjual

Kedua, adalah langkah mencari barang yang boleh dan tak boleh dijual berdasarkan data

Data ini akan menentukan kadar kejayaan yang tinggi

Caranya adalah kuasai teknik High Demand Low Risk (HDLR) dan RCA

Sekiranya kedua teknik ini dikuasai dengan baik, InsyaAllah 95 peratus barang di kedai eBay boleh terjual

Ketiga, adalah teknik bagi optimum kan potensi kedai eBay kita dilihat dan dilawati oleh buyer

Teknik optimum ini termasuk kenal pasti apa volume search dan kata kunci dicari oleh buyer di eBay

Keempat, adalah proses pemilihan syarikat kurier yang tepat untuk menghantar barang pelanggan ke luar negara 

Kelima adalah cara memaksimumkan keuntungan dengan melebarkan bisnes melalui penggunaan gudang di USA

Ini adalah bekal utama bagi seorang seller di bawah bimbingan Dr Zul untuk pecah telur 

Seterusnya dapat income dalam USD

Sama seperti apa yang anda lihat di bawah ini 

Lihat apa kata anak anak murid Dr Zul

Jika tuan puan sudah bersedia untuk belajar bisnes di eBay

Ini adalah masa yang tepat, bukan semalam atau esok

Takdir tuan puan membaca artikel ini bukan kebetulan

Ia adalah jawapan kepada persoalan yang belenggu tuan puan ketika ini

‘Nak bisnes apa?’ nak jual selain dari cosmetic boleh ke

Tuan puan sedia maklum, 9/10 sumber rezeki datang dari 

asbab membuat bisnes

Sudah ramai mereka di luar sana yang pernah berada di posisi tuan puan ketika ini

Mereka tercari cari cara raih pendapatan sampingan

Lebih lebih lagi kos hidup kini menekan di kanan dan kiri

Lihat lah apa kata mereka yang sudah pergi ke kelas anjuran Dr Zul

Jangan tunggu lagi tuan puan

Siapa yang mahu tolong diri kita

Kalau bukan diri sendiri

Duit tak datang bergolek

Perlu usaha

Maka bertindak lah sekarang

habis//

BONUS – Download ebook eBay PERCUMA di SINI

Lagi artikel menarik di bawah

ShipBob : 101

Terapeak : 101

Black Friday Cyber : Ini maksudnya…

10 hot selling product on Amazon 2024

Puan Diya raih USD100,000 sebulan hasil bisnes eBay

Leave a Reply

Your email address will not be published.