Loading

Dog playpen terjual sebanyak 670 unit pada harga USD 50,397 @ RM 237,512.72 di eBay 30 hari lalu

Dari 100 listing dimuat naik, 62 peratus nya terjual dengan harga purata sebanyak USD 76.38 sen @ RM 360 seunit

Dog playpen

Sementara, seorang seller China jadi top seller bagi produk ini apabila berjaya jual 97 unit dog playpen ini dengan harga USD 31.58 @ RM148.83 seunit

Atau sama dengan USD 3,063.26 @ RM 14,436.63 sen sejak 30 hari lalu

Namun sejak muat naik listing ini pada 25 November 2019, beliau sudah berjaya jual 2,593 unit 

Secara total, beliau berjaya raih jualan kasar sebanyak USD 81,886.94 @ RM 385,919.59 sen!

dog playpen
Dog playpen

Kedua gambar graf di atas adalah petunjuk trend jualan Zik Analytics dan carian produk ini di Google Trends di USA sejak 30 hari lalu

Dog playpen murah di alibaba

Dalam pada itu, menurut laporan linkedin.com, industri haiwan peliharaan global mencecah USD 261 bilion pada 2022, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 11.3%. 

Amerika Syarikat memperoleh kadar haiwan peliharaan tertinggi dan menjadi pasaran haiwan peliharaan terbesar.

Menurut Persatuan Produk Haiwan Kesayangan Amerika (APPA), 66% isi rumah Amerika memelihara haiwan peliharaan

dan jumlah jualan industri adalah kira-kira USD136.8 bilion, meningkat 10.8% berbanding 2021. 

dog playpen

Dalam pada tinjauan di alibaba.com mendapati item sama boleh dibeli serendah USD 6.90 @ RM 32.51 seunit

Namun, seperti ramai yang maklum, jika mahu ambil dari pembekal dog playpen dari negara China ini

Perlu ambil kira faktor belian pukal dan kos shipping yang terlibat

Soal nya, apa cara nak dapat untung ?

Jangan risau tuan puan, semua teknik dan strategi ini 

Akan diberitahu oleh Dr Zul dalam bengkel eBay Preneur

Yang dijalankan Export Oversea Academy – UTHM

Langkah pertama yang perlu dilakukan oleh seller seller baharu adalah daftar akaun eBay terlebih dahulu

RUJUK SINI>>> Cara menjual di eBay untuk newbie 2024<<<

Jika anda sudah baca artikel di atas, teruskan baca artikel ini sampai habis ya

Kuasai teknik HDLR & RCA

Sebelum menjual apa apa produk di laman eBay termasuk dog playpen ini

Beberapa langkah WAJIB dipatuhi dan buat research adalah satu dari nya

Langkah langkah WAJIB ini akan diajar melalui 5 bab untuk menguasai bisnes eBay

Iaitu yang pertama cara nak setup akaun eBay (sebelum, semasa dan selepas) hingga akaun berkenaan bersedia untuk menjual

Kedua, adalah langkah mencari barang yang boleh dan tak boleh dijual berdasarkan data

Data ini akan menentukan kadar kejayaan yang tinggi

Caranya adalah kuasai teknik High Demand Low Risk (HDLR) dan RCA

Sekiranya kedua teknik ini dikuasai dengan baik, InsyaAllah 95 peratus barang di kedai eBay boleh terjual

tak kira lah dog playpen atau rim basikal sekali pun

Ketiga, adalah teknik bagi optimum kan potensi kedai eBay kita dilihat dan dilawati oleh buyer

Teknik optimum ini termasuk kenal pasti apa volume search dan kata kunci dicari oleh buyer di eBay

Keempat, adalah proses pemilihan syarikat kurier yang tepat untuk menghantar barang pelanggan ke luar negara 

Kelima adalah cara memaksimumkan keuntungan dengan melebarkan bisnes melalui penggunaan gudang di USA

Ini adalah bekal utama bagi seorang seller di bawah bimbingan Dr Zul untuk pecah telur 

Seterusnya dapat income dalam USD

Sama seperti apa yang anda lihat di bawah ini 

Kelas eBay Dr Zul komprensif dan tersusun

Jika tuan puan sudah bersedia untuk belajar bisnes di eBay

Ini adalah masa yang tepat, bukan semalam atau esok

Takdir tuan puan membaca artikel ini bukan kebetulan

Ia adalah jawapan kepada persoalan yang belenggu tuan puan ketika ini

‘Nak bisnes apa?’

‘Nak jual dog playpen boleh ke?’

Dan macam macam lagi kan

Kalau boleh belacan pun kita nak jual, hehe

Tuan puan sedia maklum, 9/10 sumber rezeki datang dari 

Asbab membuat bisnes

Dengan bergurukan Dr Zul yang aktif bisnes di eBay sejak 2010

Dan kini diktiraf sebagai Top Rated Seller eBay

Sudah ramai mereka di luar sana yang pernah berada di posisi tuan puan ketika ini

Yang punya azam nak cari pendapatan sampingan

Di kala kos hidup kini menekan di kanan dan kiri

Lihat lah apa kata mereka yang sudah pergi ke kelas anjuran Dr Zul

Jangan tunggu lagi tuan puan

Siapa yang mahu tolong diri kita

Kalau bukan diri sendiri

Duit tak datang bergolek

Perlu usaha

Maka bertindak lah sekarang jika mahu jual dog playpen

habis//

BONUS – Download ebook eBay PERCUMA di SINI

Lagi artikel menarik di bawah

ShipBob : 101

Terapeak : 101

Black Friday Cyber : Ini maksudnya…

10 hot selling product on Amazon 2024

Puan Diya raih USD100,000 sebulan hasil bisnes eBay

Leave a Reply

Your email address will not be published.