Loading

inner ebay

“Saya excited untuk umumkan, lebih 14,600 inner laris terjual dalam hanya dua bulan!,” kata Kak Ell

Beliau berkata, disebabkan sambutan luar jangka itu, pihaknya terpaksa hentikan jualan buat sementara kerana kehabisan stok.

“Pihak kami kini bekerja keras untuk bawa lebih banyak stok dalam masa terdekat.

“Terima kasih kepada semua yang telah menyokong Keklaa Volumnizer Inner. 

“InsyaAllah, Keklaa akan kembali dengan lebih banyak style yang fresh dan trendy!” katanya seperti laporan NONA

Kak Ell berkata, idea menghasilkan produk itu tercetus daripada pengalaman sendiri yang berdepan kesukaran mendapatkan inner yang selesa bagi wanita berhijab.

“Dalam fesyen bertudung, scrunchies memang pilihan yang hip untuk mencipta gaya sanggul yang stylish.

“Terlampau kerap memakai scrunchies boleh buat rambut terasa ‘overworked’.

“Terutamanya untuk wanita berhijab yang pakai scrunchies berlapis-lapis dan menyebabkan rambut terasa terikat dan berat.

“Akhirnya timbul ketidakselesaan pada leher.

“Pemilihan fabrik inner yang tak sesuai juga boleh jadi punca kepada masalah kulit kepala,” katanya.

Menurut beliau, Inner yang terlalu tebal dan kurang pengudaraan boleh membuat kulit kepala berminyak dan berpeluh

“Ini boleh mendatangkan masalah seperti kelemumur dan rambut berbau.

“Keklaa Volumnizer Inner hadir sebagai penyelesaian terbaik untuk masalah hijabi

“Sebab tidak hanya beri keselesaan tetapi juga beri sokongan yang diperlukan untuk sanggul tanpa tekanan berlebihan pada rambut,” katanya.

Kak Ell berkata, antara keistimewaan Volumnizer Inner adalah ringan dan selesa

“Ia menggunakan material premium dan rekaan tali inner yang fleksibel mengikut bentuk dan saiz kepala pemakai,” katanya.

Inner laku tak di eBay ?

Fuhhh dua bulan je Volumnizer Inner Kak Ell sold out ya

Mesti kita rasa semangat kan kalau kita juga boleh dapat peluang yang sama macam Kak Ell dapat

Tapi kita ni tak famous macam beliau, masalah juga kan

Jangan risau tuan puan, nak tak saya tunjuk bukti bahawa

Siapa pun boleh jadi penjual tudung dan dapat untung juga

tanpa perlu risau kita ini famous ataupun tidak

Yang lebih best, kita tak perlu pun susah susah keluar duit untuk buat content

Atau bayar influencer dan buat marketing bagai itu

Jom kita kaji bagaimana seorang seller dari USA ini raih jualan sebanyak 4,454 unit inner di laman eBay USA

Hasil jualan ini direkodkan sejak listing inner ini dimuatnaik pada 16 September 2019 hingga kini

So bermaksud dalam tempoh kira kira 54 bulan

secara purata seller ini berjaya jual sebanyak kira kira 83 unit inner sebulan

US $ 4.99 x 83 = US $ 414.17

So kalau convert USD to MYR = RM1,940.25

Potensi jual produk ke oversea dengan income USD

Inilah gambaran yang mahu saya berikan kepada tuan puan

Potensi bisnes di eBay ini, kita tak perlu menjadi popular untuk dapat income 

Cukup berpaut pada data base eBay sendiri

kerana mereka sudah ada beratus juta ready buyer di sana

Namun yang paling penting untuk bisnes di eBay ini adalah

sebelum nak jual apa apa produk, inner ke tudung ke

WAJIB kaji permintaan sesuatu produk terlebih dahulu

Dalam kes inner tudung ini, jom kita lihat permintaan produk ini di market USA melalui Google Trends

Berdasarkan gambar di atas dalam tempoh 12 bulan lalu

data menunjukkan carian di USA berkenaan inner hijab @ head scarf inner 

Dari sini di sini dapat disimpulkan bahawa carian terhadap produk ini hanya muncul sekitar Mac tahun lalu 

Namun selepas itu hingga 3 Mac tahun ini, carian terhadap nya tiada dan berkurangan

So, ini adalah satu petunjuk berguna kepada mereka yang berminat untuk jual inner scarf di USA

Data ini minta kita supaya berfikir banyak kali sebelum buat apa apa keputusan

Belajar dengan Top Rated Seller eBay

“Tengok macam tak laku sangat je jual inner ni tuan, Jadi apa barang yang kita boleh jual?”

Macam biasa kita kena ulang semula proses research ini

untuk mana mana produk yang terlintas di fikiran yang kita nak jual

So tuan puan akan selamat dari kerugian

dan boleh fokus produk yang terbukti ada demand dan jualan

sama seperti seller eBay dari Malaysia di bawah ini lakukan

Baca ini >>> Jual Susu Tepung Dapat RM37,600. Fuyoo! <<<

So, dapat sesuatu ?

Ingin tahu lebih lanjut mengenai cara menjual di eBay ?

Jom belajar dari otai eBay sendiri iaitu Dr Zul

Berpengalaman bisnes eBay sejak 2010, Dr Zul juga dalam masa sama

Adalah seorang pensyarah kanan di UTHM dan juga seorang Top Rated Seller eBay

Ramai yang sudah dibimbing di dalam kelas eBay beliau

Termasuk salah seorang dari mereka yang berjaya membuat jualan seperti di bawah :

Ramai yang beri feedback positif terhadap kelas ini

dan tuan puan boleh periksa sendiri di laman Facebook Export Oversea Academy – UTHM

habis//

BONUS – Download ebook eBay PERCUMA di SINI

Lagi artikel menarik di bawah

ShipBob : 101

Terapeak : 101

Black Friday Cyber : Ini maksudnya…

10 hot selling product on Amazon 2024

Puan Diya raih USD100,000 sebulan hasil bisnes eBay

Leave a Reply

Your email address will not be published.