Loading

Smiling Critters ebay

Dalam tempoh dua bulan, seller dari Israel ini berjaya kaut sebanyak US $ 2,182.02 sen hasil jual 246 unit anak patung Smiling Critters

Dengan harga US $ 8.87 (RM41.58) seunit di laman eBay, income itu menyamai RM10,229.31 sen

Seronok kan, kalau kita lah yang dapat bestnyaaa

1st, apa benda smiling critters ni ?

tengok pun seram semacam

Ya Tuan Puan,

Kerana niche produk ini yang seram semacam inilah

Ia punya ramai pengikut di seluruh dunia terutama gamers

Smiling critters ini seolah olah hidup dalam permainan video 

Ia menghuni sebuah kilang mainan terbiar yang dikenali sebagai Playtime Co.

Jadi, pemain kena selesaikan teka teki yang ada

dan elak kan diri dari ditangkap oleh makhluk misteri

So jom kita kaji kenapa demand product ini laris di eBay

Berikut adalah 5 kata kunci Smiling Critters paling banyak terjual di eBay berdasarkan laporan Zik Analytics

Smiling Critters ebay

Dan semakan 5 kata kunci itu di Google Trends dalam tempoh 90 hari mendapati :

Smiling Critters ebay

Pencarian Smiling Critters spike pada 7, 12, 15, 18 dan 25 Febuari 2024

Peningkatan ini mungkin disebabkan beberapa faktor termasuk perayaan Valentine’s Day pada 14 Febuari selain persiapan musim bunga 

Lihat gambar di bawah

Smiling Critters ebay

Smiling Critters shipping dari China

Lagi gempak,  seller ini baru sahaja berjinak jinak

dan daftar kan akaun nya di laman eBay pada September tahun lalu

Dan muat naik listing Smiling Critters ini pada 18 Febuari lalu

Malah 30 hari lalu je, sales untuk anak patung ini cecah 113 unit , perghhh

Nampak tak, seller ini bukan main main buat sales tau

So far so good apabila semakin ramai seller baru yang menjual produk ini

Namun untuk menguji sama ada produk ini selamat dijual di pasaran 

Jom kita kaji dengan formula HDLR 

Iaitu High Demand Low Risk

Kita buat tapisan di Zik Analytics dahulu seperti gambar di bawah

Statitsik di atas tunjukkan trend jualan sepanjang 30 hari lalu dengan kata kunci Smiling Critters

Dari 100 listings dimuat naik, sebanyak 715 items berjaya terjual dengan hasil total jualan adalah US $ 11,418 atau bersamaan RM53,527.58

Dan listing seller Israel yang kita bincangkan sejak awal tadi duduki tempat pertama dari 100 listings Smiling Critters yang diimport dari China

Guna teknik HDLR jual smiling critters

So di sini kita boleh buat kesimpulan produk ini sudah ramai yang jual dan setakat ini majoriti nya masih selamat dari dari kena remove oleh eBay

Potensi listing kena remove tetap ada

Sekiranya tuan punya yang pegang hak cipta dan paten ini daftar produknya bawah program VERO eBay

DISCLAIMER : kalau tuan puan ambil keputusan untuk jual, inilah risiko yang ada. So fikir fikir kan lah ya

Okay. Salah satu syarat utama untuk pastikan konsep HDLR ini berjaya adalah 

usia listing barang itu mesti melebihi 30 hari

Jika lebih 30 hari, eBay masih belum remove, makna kata, ia dikira low risk dan masih selamat untuk dijual

Dan syarat kedua paling penting adalah sesuatu produk tu mestilah sudah terjual lebih dari 10 unit dalam masa sebulan

Dalam kes seller Israel di atas, dia sudah penuhi dua syarat penting berkenaan

Jadi langkah seterusnya adalah semak berapa untung seller ini ya 

Kita buka Aliexpress dan cari Smiling Critters ini

Jadi Dropshipper je

Wau dari kos seunit RM11.90 dan tapi jual RM41.58 sen seunit

Jom kita kira untung beliau dalam tempoh 2 bulan dengan jual produk ini sahaja

Kita buka US eBay Fee Calculator dan kira

Jika tuan puan yang jadi seller smiling critters ini

Tuan puan boleh dapat US 4.85 bersamaan RM22.74 sen untuk satu item

Jadi RM22.74 x 246 = RM5,594.04 

Agak agak okay ke tak kalau tuan puan yang dapat income lebih RM5,500 macam ini

Tuan puan tak perlu susah susah pergi beli barang di China

Buka laptop dan order sahaja dari rumah

yang paling best ialah hanya buat bisnes dropship daripada Aliexpress jer

Jangan jual barang syok sendiri, guna data baru win !

Ini baru satu produk tau tuan puan

Tuan puan boleh apply strategi HDLR yang sama untuk semua jenis barang lain

Melalui teknik ini, tuan puan tak perlu susah payah fikir produk apa boleh jual dekat eBay

Kita hanya jual barang yang tengah hot dalam market yang sudah tentu proven bagi untung

Dari kita jual barang syok sendiri, hujung hujung kita yang stress bila produk tak laku laku

Kalau tuan puan berminat nak belajar lebih mendalam cara menjual Smiling Critters

Atau nak lebih serius cara menjual di eBay ini

Klik box hijau di bawah sekarang !

tak mahal pun tuan puan

Kelas baru RM50, tapi ilmu yang dapat bukan kaleng kaleng

dari A to Z, Dr Zul akan guide ilmu

Dari setup akaun ebay, payoneer, buat research produk, hingga lah buat listing, proses order

termasuklah proses dari warehouse di USA

‘Tapi saya ni, zero knowledge, boleh ke tuan?’

InsyaAllah boleh tuan puan

Lelaki wanita, student pekerja, normal atau OKU, pelbagai bangsa kita bantu

Tengok testimoni student Dr Zul di bawah, baru masuk kelas RM50 la tapi

Tak cukup dengan itu, lihat lah testimoni anak murid Dr Zul yang belajar dan amal

Apa yang Dr Zul ajar

Agak agak okay ke tak dapat income macam mereka ini

kalau orang israel tadi jual smiling critters

Anak didik Dr Zul ini jual macam macam produk

dan tetap dapat untung

InsyaAllah saya doakan tuan puan berjaya dalam bisnes eBay ini satu hari nanti . aminnnn

Kalau dah tak sabar nak belajar

Tekan box hijau dan join kelas Dr Zul now!

habis//

BONUS – Download ebook eBay PERCUMA di SINI

Lagi artikel menarik di bawah

ShipBob : 101

Terapeak : 101

Black Friday Cyber : Ini maksudnya…

10 hot selling product on Amazon 2024

Puan Diya raih USD100,000 sebulan hasil bisnes eBay

Leave a Reply

Your email address will not be published.