Loading

diorama eBay

Ye awak, jual diorama stesen minyak macam dalam gambar di atas ni, boleh dapat RM7,000

Meh saya tunjuk cara nya

Jap, diorama tu apa awak ?

Okay benda ini jika nak senang faham adalah replika 3D diperbuat dari kertas

So dalam kes ini, replika 3D itu adalah model stesen minyak

Kedua, meh saya tunjuk bukti seorang seller eBay dari Kuala Lumpur

Yang berjaya dapat jualan bersih lebih RM7,484.40 sen

Hasil jual 162 replika diorama itu

Cer tengok gambar di bawah

nampak macam best je kan

Ini step by step nya

Beliau beli model 3D ini di laman Shopee seperti gambar di bawah

Modal nya RM15.90 setiap satu dan dapat Free Delivery

Kemudian, dia muat naik gambar dan keterangan produk itu di laman eBay

dan Alhamdulillah, beliau dapat jual sebanyak 162 unit model itu di laman eBay

Jadi kos yang beliau keluarkan adalah sebanyak

RM15.90 x 162 diorama : RM2,575.80

Katalah beliau dapat pembeli di Amerika Syarikat

So, beliau pergi pejabat Pos Malaysia dan beli sampul surat bewarna biru

Harga sampul surat ini pula berharga RM52

RM52 x 162 = RM8,424

Jadi tolak, tambah, darab bahagi

Jadi modal sebenar yang beliau keluarkan adalah

kos diorama + kos pos

2,575.80 + 8, 424 = RM10, 999.80

Jadi, seller ini dia berjaya jual 162 diorama ini di laman eBay dengan harga GBP 18.90

atau bersamaan dengan RM114.10 sen setiap satu

So, jualan kasar yang beliau dapat di laman eBay ini adalah sebanyak

162 x 114.10 = RM18, 484.20 sen

Jadi kita nak kira untung bersih yang beliau dapat adalah

Jualan kasar – modal = Untung

18,484.20 – 10,999.80 = RM7,484.40 sen

Nantiiii..jangan borong semua diorama pulak tau

Jap Jap

Awak jangan anggap kena keluar modal RM10,999.80 selepuk tauu beli diorama ni semua

Bukan bukan

Ini kita buat kira kira

Nak bagi faham

Potensi income jika berjaya menjual di eBay

Macam seller dari KL ini buktikan

Jualan nya ini bukan selepuk

Dia berjaya jual dari masa ke masa

So, awak faham tak ni

ke nak saya lukis huhu

Tak faham, tolong komen sat

Kalau faham, Alhamdulillah

So saya nak tanya

Kalau awak jadi seller diorama

Awak dapat untung macam ini okay tak

Kalau rasa rasa nak belajar

Awak daftar je kelas Dr Zul

Baru RM50 wak

Kelas online terbaru pada bulan Ramadan dan Raya nanti best tau

Dr Zul bagi EXTRA

Hah, nak tahu apa yang EXTRA awak boleh dapat

register di link dalam box hijau di bawah okay

Bye awak

Asalamualaikum

habis//

BONUS – Download ebook eBay PERCUMA di SINI

Lagi artikel menarik di bawah

ShipBob : 101

Terapeak : 101

Black Friday Cyber : Ini maksudnya…

10 hot selling product on Amazon 2024

Puan Diya raih USD100,000 sebulan hasil bisnes eBay

Leave a Reply

Your email address will not be published.