Loading

raket eBay

Kita kembali lagi hehe, kali ini kata kunci nya adalah raket

Kali ini kita nak survey agaknya berapa untung seller Malaysia

yang jual alatan sukan di laman eBay ini kan

dengar cerita asyukkk

Jom kita tengok produk di bawah ini

Apacs Feather Weight 55 (Grey/Blue) 58g Badminton Racket FREE DHL Express

raket ebay

dan kita bezakan dengan harga dari Shopee

APACS BADMINTON RACKET FEATHER WEIGHT 55 (8U)

Kata kan lah Seller dari Kuala Lumpur ini, dia pun beli stok raket itu dari Shopee

So sekarang untung kasar seller berkenaan adalah :

US $ 98 x 4.73 : RM463.74 – 169 = 294.74

Katakan lah, ada buyer dari USA beli raket seller ini

Kita tolak dengan kos Shipping guna DHL Express

Kita ambil lah kira kira RM100

So, untung bersih di tangan seller ini untuk sebatang raket terjual

294.74 – 100 = RM194.74

194.74 x 25 raket terjual = RM4,868.50

Fuhhhhh, asyukk ooo

Eh, kos pos tak cukup bro, nak hantar USA kot

okay2 tak mengapa

Kita tolak lagi RM50, jadinya untung bersih seller

194.74 -50.00 = RM144.74

Sebatang raket 144.74 x 25 raket terjual = RM3,618.50

Agak agak income macam ini okay tak

Kita duduk diam diam di rumah, buat kerja rumah ke

Atau pergi lah mana mana

Malam balik rumah, tengok ada sales masuk

Okay tak ?

Nak belajar cara menjual di eBay ?

Klik box hijau di bawah ini okay

habis//

BONUS – Download ebook eBay PERCUMA di SINI

Lagi artikel menarik di bawah

ShipBob : 101

Terapeak : 101

Black Friday Cyber : Ini maksudnya…

10 hot selling product on Amazon 2024

Puan Diya raih USD100,000 sebulan hasil bisnes eBay

Leave a Reply

Your email address will not be published.